20.9.09

Gastigo söyleşisi


-Sizi tanıyalım öncelikle. Kimdir Gastigo, gerçek ismi nedir, neler yapar, hobileri nelerdir? Yaşamınızı alalım kısaca..

Adım Samet Yıldız,1986 Bursa doğumluyum, Bursa Erkek Lisesi mezunuyum ve halen öğrenciyim, futbol dışında fotoğraf, edebiyat, bağımsız sinema hobilerim arasında yer alır bunların dışında iyi bir müzik dinleyicisiyimdir arşivler, posterler röportajlar hep takipteyimdir sevdiğim grup yada müzisyenleri.

-Peki, Gastigo lakabını ve nickini kullanıyorsunuz her zaman, nerden gelir bu ismin manası, nereden aldınız bu lakabı?

Lakap değil aslında nickname. Bir gün bir çeviri sırasında latin alt dillerinden birinde rastladım bu kelimeye anlamı ‘haydut’tur. O günden beri kullanıyorum üstüme yapıştı açıkçası.

-Tribünle tanışmanız nasıl oldu, nasıl başladınız bu serüvene. Ne kastınız vardı kendinize de bu koşturmacanın içine soktunuz kendinizi?

Tribünle çocukluğumuzdan beri tanışığız aslında. Gerek aile gerekse mahalle ortamları bir yerden sonra maç ortamına dönüşüverir oldu yaşantımızın geri kalanında. Tabi zamanla işin rengi değişti orta okul yıllarında aileden bağımsız maçlara gidilmeye başlandı yaş ilerledikçe bakış açıları değişti yeni insanlar yeni sesler tanıdı bünye. Şanslıyız ki tribünü bilen insanları kendimize dost edindik güzel bi tribün kültürü aldık. Kasıt değil aslında olay şu bu takımı tutan her ferd onun için bişeyler yapmaya çalışır bende onlardan biriyim pek bi farkım yok.

-Tribünde bulunduğunuz yıllar, dönem içerisinde yaşadığınız ilginç, komik veya başka bir yönüyle aklınızda kalan herhangi bir anınız var mı? Çok vardır gerçi, birkaçını alsak sizden.

Tabi anı çok ama akılda kalıcılık yönünden dersen pekte öenmli şeyler değil aslında unutulmamazlık sıralamasında küme düştüğüm maç var bu yaşıma kadar geçirdiğim en kötü gündü maçın son 20 dk.'sında resmen travma geçirmiştik tribünde Allah bir daha yaşatmasın. Komiklik bakımından ise Olimpiyat stadında İbb yada Kasımpaşayla bir maç vardı, stad alanına girdiğimizde 3 farklı yönden aynı anda kafa kafaya denk gelen 3 otobüs vardı şimdi burdan komik gelmeyecektir ama inanın çok komikti.

-Gastigo Teksas tribününün bugünü ve geleceği hakkında neler düşünür peki? Nasıl görüyorsunuz Teksas'ımızın bugününü ve geleceğini?

Bu artık klişeleşti tribün için şunu söyleyeceğim. Tribun artık genç nesle emanet edilecek biz genç nesil şu anda ve birkaç yıl daha staj durumundayız bu işlem gerçekleşince Teksas tribünü inanılmaz bir hal alıcak.

-Tribünümüzün yeniliklere ihtiyacı var mı sizce? Varsa ne gibi yenilikler tribünümüze can verir, geliştirir?

Teksas tribünün önünde geçmişten kalan bazı yaftalar var çünkü, bunları değiştirmek gerek değil mi artık? Tribünümüz zaten çağdaş bir tribün gerek eylemleriyle gerekse kılık kıyafetiyle üst düzey bir tribün halini almış bulunuyor. Tabiki yenilik güzel bir şey ama yenilenme ayağına da geçmişi silip atmak olmaz tribün üzerindeki ‘SERSERİ’ imajı son yıllarda yapılan sosyal organizasyonlarla siliniyor bu konuda kafamız rahat. Gün geçtikçe Teksas tribün özlenen o kalıba sokacaktır kendini.

-Klüplerin taraftarlarla olan ilişkilerine ne gözle bakıyorsunuz? Bir yandan klüplerin taraftarla ilişki halinde olması yaşanabilecek olumsuzlukların engellenebilmesi ve taraftarların bilinçlenmesi açısından önemliyken, bir yandan da tribüne sağlanan destek var. Tribünlerin klüpten destek alması doğru mu sizce?

Tamamen karşı olduğum bi durum tribüncü tribününü yapsın yönetici yöneticiliğini. Sadece futbol olarak bakmayalım her dalda birileri birilerinin işlerine karışır oldu, dönüp bakarsak durum ortada.



-Tekrar size dönelim o zaman. Şehir dışında okuyorsunuz, maçlara gidip gelmek zor olmuyor mu? Hem ciddi bir maddiyat hem de gerçekten vefa ister.. Bir nevi eğitim dönemi devam ettiğinde maçlara bir deplasman taraftarı gibi kilometrelerce yol katedip geliyorsunuz..

Hayat başlı başına deplasman aslında, maça gelmek tabiki bizler için en büyük vazife önümüze ufak tefek tümsekler çıksada bi şekilde işi kılıfına uydurup yerimizi alıyoruz.

-Yöneticisi olduğunuz Teksas.Org sitesi, icraatları, bugünü, geleceği ve projeleri hakkında neler söyleyebilirsiniz bize?

Teksas.org’un bu tribündeki görevi insanlara Bursaspor, Teksas ve futbol başlıkları altında bilgi vermektir bizler insanların okuyarak daha iyi bilgi sahibi olacaklarına inanıyoruz ve ‘’OKU’’ diyoruz. Eylemlerimiz devam edecek yeni projeler var yakında duyurusu yapılacak olan güzel organizasyonlar var iyi bir yoldayız ve bu uzun bir yol yürümeye devam.



-Özel hayatınızda özellikle okumaya çalıştığınız yazarlar, albümünü dört gözle beklediğiniz sanatçılar ve tavsiye edebileceğiniz kültür insanları var mıdır bizlere?

Başta Orhan Kemal gelir hepsi olmasada çogu kitabını okudum özellikle tavsiye edeceğim anı olarak derlediği Nazım Hkmet’le Üç Buçuk Yıl eseridir. Onun dışında Nihat Genç fanatiğiyimdir. Müzik tabikide bir tutku halini aldı Pink Floyd gelse bizde konser verse be bileyim Duman her zaman, Latin müziklerinin başımızın üstünde yeri var genelleme yaparsam şöyle diyeyim Müzik evrensel bir dildir herkes onu kullanmalıdır valla bak. Birkaç arkadaş sormuştu sanırsam söylemiş olayım, yurtdışından da St. Etienne, PAOK, Genoa ve Marsilya tribünlerini takip ediyorum.

-Kulübümüzün çıkardığı, çıkarıyor olduğu ürünler hakkında neler düşünüyorsunuz? Bursastore ismi barakalıktan çıkmalı diyoruz biz, katılıyor musunuz bu fikre?

Bu işi bana versinler kulube kalıcı gelirin ağababasını sağlıyayım ben bu tribünün nerde nasıl giyindiğinin çok iyi biliyorum ve bu konuda storenin eksik yönleri çok fazla bu konuda çalışmalarımız var umarım başarı sağlayacağız

-Belirli görüşleri savunan kesimlerin, özellikle kendi düşündüklerini açıkça her ortamda dile getirenlerin ve gördüğü bazı şeyleri samen altı etmeyen insanların tribünümüzde barınmakta güçlük çektiği bir gerçek. Üzerinize yapıştırılan yaftalar, bu tür meseleler yüzünden tayfasal bölünmeler vs..Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Belirli tartışmalar sürekli kısır döngü gibi tekrarlanır ve başa sarar hale geldi çünkü artık. Şu görüş meselesi olduğu sürece bu tribün bir yerlerden sivilce çıkarır daha önce 2 tane çıkardı. İnsan şaşırıyor herkes aynı takımı tutuyor ama herkes farklı yerden tutuyor bunu atlatmalıyız çünkü kabak tadı verdi, tribüne kötü etki eden şahıs, grup vs. oluşumları yaptıkları kötülükleriyle afişe ederek bu tribünden uzaklaştıracağız buna inanıyorum.

-Geçmişten bugüne veya izlemiş olduğunuz kadrolar içerisinden bir ilk onbir oluşturmanızı istesek? Teknik direktör de dahil olmak üzere.

Sevmediğim bir soru, birkaç orası burası ayrı oynayan topçu ve teknik adam dışında hepsi bu kulube emek vermiştir iyi yada kötü tartışılır ama emeklerinden dolayı bir sınıflandırma yapamam.

-En beğendiğiniz beste hangisidir tribünlerimizde?

Beraberiz senle geçsede yıllar sevdiğim bir bestedir

-Pankartların yapılması özen ister, vakit ve çaba ister. Bu tür çalışmaların içinde aktif birisi olarak bir kaç cümle alsak, nasıl gelişir bir pankartın öyküsü?

Pankart bir tribünün kıyafetidir, biz kaç senedir yasaklar nedeniyle çıplak duruyoruz. Emniyet Uyuma! Evet pankart emek ister el emeği olmalıdır o naylon olanlar pankart değildir nazarımda, Bizim ekipte pankart için önce kafa patlatırız güzel bi söz çıkarırız bekleriz aradan en az bir hafta geçer ani bi operasyonla bi bakmışsın 15 kişiyi kumaşın etrafında toplayıvermişiz tabi temiz çalışıyoruz sakarlıklar dışında. Pankart yapmak güzel bir şey pankart yapın arkadaşlar.



- Bursaspor'un uzun vadede ve kısa vadede hedefleri neler olmalı sizce?

Ertuğrul hocanın gelmesiyle sezon sonu hedef çıtası zaten yükseldi bu satteen sonra Bursaspor Avrupa kupaları ve Şampiyonluk hedefiyle oynayacaktır buna inanıyorum.

- Bursaspor'da görmek istediğiniz veya ''gelse ne güzel olur'' dediğiniz herhangi bir futbolcu ve teknik direktör (fazla uçmadan) var mıdır? Varsa öğrenebilir miyiz?

Teknik direktöre ihtiyacımız yok ama kadroya devre arasında takviye şart Mustafa Keçeli, Tadeu gönderilmesi gereken futbolcular bunların yerine daha iyi altarnatifler düşünülmeli. İsim konusunda Maradona futbolu bıraktığı için kim gelirse gelsin farketmez benim için efendi olsun yeter.

-Son sorumuz, Samet Yıldız hayatında neler hedefler bundan sonraki dönemde, hem yaşantı hem de tribün ve sportif bazda görmek ve ulaşmak istediği makamlar, sevinçler var mıdır?

Uzun vadeli hedefler koymak istemedim bugüne kadar tabi önce okulu bitirip yurt dışına çıkmak istiyorum sonrasına bakıcaz. Bu kulüple bu tribünle mutlaka bir final maçı kazanmak ister bünye tanıdık bildik insanlara sarılarak kutlama yapmayı kadehleri birkez daha Bursaspor için kaldırmayı isterim.

-Söyleşi teklifimizi kırmayıp bu güzel sohbeti bizlerle gerçekleştirdiğiniz için teşekkür eder, iyi bayramlar dileriz.

Asıl ben teşekkür ederim bu güzel sorular için.Hepinize iyi bayramlar dilerim.

Söyleşiyi gerçekleştiren İnadına Teksas fanzin komitesi adına,
Gökhan Sezer, 03 Eylül 2009

İnadına Teksas fanzin komitesi ve yazarının izni olmadan,
kaynak gösterilmeksizin kullanılması yasaktır. ©
Teksas.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites