9.9.09

Bizimkisi İnadına Biraz



Bizler inandık bir sevdaya, peşinden gidiyoruz. Tek taraflı mı çözemedik daha. Ne bir hediyesini aldık bu sevdanın ne de bir selamını. Aşık mı hasta mıyız daha teşhis koyamadı stadyumlar. Pranga değil gençliğimizi eskittik uğruna.

Vurulduk bir armaya peşinden gidiyoruz. Her sene yeni bir umutla çıkıyoruz maratona. Yaz boyu depoladığımız sabrı tüketmek için gün sayıyoruz kavuşmaya. Gelen giden çok olur bu diyarlara, isimsiz. Hepsine kahraman gözüyle bakıyoruz tanımasak da Bursa uğruna.

Akşam yemeğine ekmek götüremiyoruz kimi zaman stadyumda paylaştığımız son sigara paketi yüzünden. Yeşil-Beyaz bir yoldayız gece gündüz gidiyoruz. Yeri geldi mi seviniyor, yeri geldiğinde kuytu bir köşede ''erkek adam ağlamaz'' diye diye ağlıyoruz. İçi boş gündelik aşklara inat her güne ayrı bir heyecanla uyanıyoruz. Belki bir kupa göremedik daha ama olsun diyoruz görürüz diyoruz, ümit ediyoruz, inanıyoruz. Şehrinin değerlerine sahip çıkamayacak kadar küçülmedik daha. Düştük bir ince yola, kestirmesiz gidiyoruz. Bir sevda kovalıyoruz dedik İNADINA. Yasak konmaz dedik ya hani gerçek sevdaya, o sevdaya inanıyoruz. Bizimkisi inadına biraz belki ama kırmadan etmeden ilerliyoruz.

Gençliğimize ihanet yollara ikamet ettik geliyoruz. Deli gözüyle bakıyorlar bize gayet iyi biliyoruz. Evet doğru diyorlar delicesine bir hayat yaşıyoruz. Bir gün gelir de Atatürk stadyumundan mutlu bir yusufçuk havalanır diye umut edip son nefesimize kadar bağırıyoruz, çırpınıyoruz. ''Taraftarız biz çekeriz cefa'' diyen dillere inat cefa çekmeyip uğrunda direkman ölüyoruz. Evet evet ölüyoruz. Hata bitiyoruz, tükeniyoruz.

Gökhan Sezer, 17 Ağustos 2008

İnadına Teksas fanzin komitesi ve yazarının izni olmadan,
kaynak gösterilmeksizin kullanılması yasaktır. ©
Teksas.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites