24.7.09

Teşekkürler Topraksaha Ruhu


Nedense bugünlerde çok fazla teşekkür ediyoruz diyebilirsiniz. Ama bizim hakkımızda çıkan o yazıları okumak inanın çok büyük bir haz veriyor. Topraksaharuhu blog sayfasından yazmış olduğu haberi ile bizlerden övgü ile bahsetmiş. Kendilerine teşekkür etmeyi borç biliriz.













haberin yer aldığı link:
http://topraksaharuhu.blogspot.com/2009/01/inadinatexastexas.html

Kısaca biraz değinelim topraksaharuhundan. Ya da en iyisi onların kendilerini nasıl ifade ettiklerini kendi cümleleri ile iletelim sizlere:


TOPRAK SAHA RUHU
TOPRAKSAHA ruhu, çağlardan süzülen "Toprak İnsanları"ndan gelir. Onlar ki hayattır, emektir, masumiyettir ve saflıktır ve samimiyettir ve bizatihi insanlığın ta kendisidirler. Onlar havadır, sudur, kuştur, ekmektir, çiçektir. Sömürmekten, yok etmekten, yıkmaktan, bozmaktan yana nasiplenmemişlerdir. Onlar hayata duyulan saygının ete, kemiğe bürünmüş cisimleşmiş halidir.

TOPRAKSAHA da bu ruhu bilerek, hissederek, yaşayarak mücadelesini verir. Futbolun 'Beyaz adamı'na kafa tutar. "Endüstriyel futbol" düzmecesine karşı, terinin son damlasına kadar direnir. Onların; halkları, işçileri, çiftçileri ezen, savaşları çıkaran, havayı, toprağı ve tüm doğayı yağmalayanlarla aynı kişiler olduklarını bilir. Holding patronlarının, milyarderlerin takımlarına karşı mücadele vermek; aynı zamanda pamuk ve maden işçilerinin, bombalara hedef olan halkların, toprağı için savaşanların yanında saf tutmak demektir.

Onlar futbolun 'Beyaz adamları' ise TOPRAKSAHA da futbolun 'zencisi, kızılderilisi'dir. TOPRAKSAHA endüstriyel futbolun asla fethedemeyeceği 'Son Kale' dir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites