13.1.09

Fanzine mi, Fanzin mi?


Ağustos 2007...

Teksaslı Bursasporlular Derneği’nin resmi internet sitesi olan Teksas.org bünyesinde yapılan çarşamba toplantılarında bir fikir ortaya artıldı. FANZINE!..

Ulan nedir bu fanzine diye başladık araştırmaya; İngilizce Fanatic kelimesinden Fan hecesi ile Magazine kelimesinden zine hecelerinin alınıp birleştirilerek Fanzine kelimesinin türetildiğini öğrendik. Ufkumuz genişlemiş yeni bir dünya daha kazanmıştık.

Tarih; 4 Ağustos 2007. Hoşbulduk Fotokopi Dünyası....
16 yapraktan oluşan 1.sayımız bütün imkansızlıklara rağmen okuyucuları ile buluşmuş oldu. Randevu tarihine söz verildiği gibi zamanında katılmanın haklı sevincini yaşıyorduk. Nereden bilebilirdik ki bu fanzin denilen uğraşın üzerimize yapışacağını? Gelen yorumlar bize öyle bir gaz vermişti ki bu gazla daha 1 ay olmadan 2.sayı geldi. 3, 4, 5, 6 derken 7.sayıyı hazırlar bulduk kendimizi.

Amacımız ilk günden bugüne hiç değişmedi. Bursaspor tribünlerinden Türk tribünlerine bir armağan olarak bırakmak istiyoruz İNADINA TEKSAS’ı... Hedefimiz; 16 sayıya ulaşmak ve 16.sayı ile birlikte bütün sayıları tek bir cilt içinde toplayıp, Türk tribünlerinde yer alan arkadaşlarımızın kütüphanelerine, Bursaspor tribünlerinden ömür boyu var olacak bir armağan bırakmaktır.

1 yorum:

İyi yaptık güzel yaptık ta birde gereken ilgiyi herkes gösterse tam olacak

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites